1.
Historie og kultur: Toscana har 5 byer som står på UNESCOS verdensarvliste. Mange sjarmernede middelalderbyer. Godt bevarte. Å vandre rundt i Lucca er som å bli satt flere 100 år tilbake i tid.
2.
Vinen: Toscana er kåret til verdens beste vindestinasjon. Gjesfrie vingårder ligger tett i tett i vakkert landskap. Flere av de kjente vinområdene har koselig by med gode restauranter.
3.
Råvarende: Italia er beriket med smakesrike råvarer, og det er en opplevelse og handle inn gode skinker, oster, grønnskaker, frukt, kjøtt, olivenolje etc. etc. Det toscanske kjøkken er kjent for sine rene og enkle smaker. En kjent kokk sa til meg en gang at han ikke trengte å gjøre maten så fancy og avntgarde. Råvarene er så gode i seg selv at de ikke trenger å gjøre noe med den
4.
Klima og naturen. Toscana er frodig og grønt året rundt. Allerede i april kan man ta oppleve sommertemperaturer, og blomstirngen har startet. September er god og varm. Oktober og november spennende periode med vin og olivenhøsting. Toscana har en herlig kyst.
5. Folket. Nordmenn elsker Italierne og det Intalenske lynne. Vi lar oss facinere av at de alltid har god tid. Det Italienske språket, og den Italienske elegansen. Barkulturen er et studie, og som turist er det spennende å iakta det Italienske folket i sin hverdag. Kanskje er det noe å lære i deres måte å leve på. Italierene elsker barn.
2. mai 2013
22. mars 2013
Bestill ditt drømmehus for sommerferien nå!
Ledig 29/6 til 6/7
NOK 23.900,00.
Toscana/Guardistallo,nær kyst
Type: Eksklusivt. Basseng.
Toscana/Guardistallo,nær kyst
Type: Eksklusivt. Basseng.
![]() |
Villa Caprifoglio |
Ledig 22/6 til 6/7, og 27/7 til 3/8
NOK 23.900,00
Toscana/Gambassi TermeType: Basseng, AC
![]() |
Villa Gambasso |
Ledig 3/8 til 10/8
NOK 23.800,00
Toscana/Lucca.Type: Basseng, utsikt, AC
![]() | |||||
Casa Paddy |
LEDIG 20/7 til 3/8
NOK 39.900,00Toscana/Pisaprovinsen
Høy standard, basseng. Bo flere familier sammen!
![]() | ||||||
Villa Vigna |
Hus for 8 personer
Ledig 27/7 og ut skoleferien
NOK 34.800,00.
Toscana/Chianti
Type: "kun det beste er godt nok"!
![]() | ||||||
Colle Chianti |
Hus for 10+1 personer
Ledig 29/6 til 3/8
NOK 28.700,00
Lombardia/Mantova
Type: Hus i landsby, basseng
![]() | |||
Villa Luciano |
Villa for 10+1 personer
Ledig 3/8 til 17/8
NOK 28.800,00.
Toscana/Lucca
Type: Eksklusivt, AC, basseng
![]() | ||
Villa Rossana |
Villa 11-26 personer
Ledig 22-29/6
Pris 10+1: NOK 26.300
Pris 26 personer NOK 47.300
Sted: Lucca
Type: Elegant villa med basseng
![]() | |||||
Villa Ciciana |
NOK 26.700,00
Toscana/Lucca
Type: Rustikk, basseng
![]() | ||||
Casa Albereta |
Leilighet for 6 personer
Ledig fra 26/5 til 23/6, fra 10-22/7
NOK 10.300,00
Toscana/Lucca
Type: Privat hage, delt basseng
![]() |
Dante |
Hus for 10 personer
Ledig 15-22/6 og 29/6 til 6/7
NOK 25.000,00
Sted: Toscana/Lucca
Type: Nydelig, AC, basseng
![]() | |||||||
Villa Lorenzo |
Villa for 10+1
Ledig 27/7-3/8
Pris NOK 23.000,00
Sted: Toscana/Lucca
Type: Sjarmerende. Basseng
Villa Pettirosso |
Leilighet for 6+1 personer
Ledig før 25/6, 1-8/7 og fra 15/7
Pris etter 29/6 NOK 16.000,00 p
Sted: Toscana/Lucca.
Type: Privat hage. Delt basseng
![]() | ||||
Beatrice |
Hus for 6+1 personer
Ledig 20/7 til 10/8
Pris: NOK 19.900,00.
Sted: Toscana/Lucca
Type: Lekkert, delt basseng.
![]() | |||||||
Casa Podere |
To leiligheter 4+4
Ledig 15/6 til 7/7, og fra 21/7
Pris 10.900,00 per leilighet etter 29/6
Sted: Toscana/Lucca
Type: Moderne leiligheter med delt basseng.
![]() |
Girasole og Magnolia |
18. mars 2013
Primatoscana på God morgen Norge på TV2
1. mars var Primatoscana gjester hos God morgen Norge på TV2.
Her kan du se innslaget: Drømmen om Italia
14. feb. 2013
Primatoscana fyller 4 år, og vi feirer med å gi bort 4 dagers vårtur.
Primatoscana fyller 4 år, og det feirer vi med å gi en av våre fan's på facebook en vårtur til Italia. Bli fan av Primatoscana på Facebook innen 20. februar kl. 13.00, og bli med i trekningen av 4 dagers vårtur til Portovenere.
Premie
4 dagers opphold ved Resort Portovenere. Du reise i april, og du kan selv velge når. Premien er dobbeltrom for 2 personer, og inkluderer frokost.
Portovenere er en vakker pittoresk havneby med trange brosteingater og trivelige spesialforetninger, piazzaer og restaurantliv langsmed byens havneområdet. Resort Portovenere er et flott kompleks med delikate og komfortable leiligheter og rom. Resortet har en moderne restaurant og et badeanlegg, med svømmebaseng og bar, samt solsenger og parasoller (åpent fra mai). Resortet ligger ved stranden. Fra Portovenere går det ferger til Cinque Terre. Cinque Terre betyr fem byer. Disse fem fiskelandsbyene har status som nasjonalpark, og står på UNESCOs verdensarvliste. Her kan man gå til fots mellom byene, nyte storslått natur og gode måltider med dertil hørende drikke.
Hvordan kan du vinne? Det er lett!
1. Gå til vår facebookside
2. Lik Primatoscana!
3. Lik vårt innlegg om konkurransen!
Dermed er du med i vår konkurranse. Vinneren vil bli kunngjort på Primatoscana's facebookside 22. februar kl. 15.00.
Er du allerede fan har du vinnermuligheter ved å like vårt innlegg om konkurransen!
Lykke til!
Portovenere
17. jan. 2013
Lucca, den vakreste byen i Toscana
![]() |
Stemning fra bymuren |
Lucca er en koselig gammel by med trange brostensgater og lite biltrafikk. Her ligger koselige trattoriaer, kafeer og spesialforretninger tett i tett. Det er en opplevelse i seg selv å handle matvarer hos en av de lokale slakterne i byen. Her får du de beste råvarer hva gjelder oster, skinker, oljer, vin, frukt og grønnsaker.
![]() |
Marcelleria i Lucca |
Lucca sentrum er omkranset av en 4,2 km lang imponerende bymur. På bymuren kan man ta en sykkeltur (det er flere sykkelutleieforetninger i byen), rusle en tur eller ha picknick. Bymuren er en av de best bevarte bymurene i Toscana. Lucca har røtter helt tilbake til etruskertiden.
![]() |
Det er populært å sykle på bymuren |
Å vandre rundt i Lucca's gater er som å gå i en filmkulisse. Man blir satt flere hundre år tilbake i tid. Det føles som om tiden har stått stille i Lucca. Byen har 99 kirker og flere piazza'er, og tar du en tur opp i byens høyeste tår - Torre Guinigi - vil du kunne se byen ovenfra.
![]() |
Torre Guinigi |
I Lucca er det syklistene som regjerer. Det plinges livlig i sykkelklokker, og det er bare å vike til side når den dresskledde italieneren sykler forbi, kanskje på vei hjem fra jobb. Lucca er en levende by året rundt. Lucchese're elsker byen sin, og er flinke til å benytte seg av alt det byen kan by på.
![]() |
Piazaa san Michele |
![]() |
Piazza anfitiatro |
Det er stadig kulturelle events i byen. Lucca er fødebyen
til Giacomo Puccini, som har skrevet kjente operaer som Madame Butterfly og
La Bohème. Det kan være en fin opplevelse å få med seg
operakonsert i Lucca. I kirken Chiesa di San Giovanni er det konsert
hver dag 365 dager i året. Hver sommer arrangeres musikkfestival i Lucca setrum. Den
pågår i hele juli og kan skilte med internasjonale stjerner.
13. des. 2012
Olivenolje fra Lucca
Bilde: Tenuta di Valgiano
Primatoscana elsker olivenoljen fra Tenuta di Valgiano i Lucca. Er du i Lucca kan vi varmt anbefale å legge turen opp til denne vakre åssiden der gården ligger. Her er det vakker utsikt, og flere koselige trattoriaer som tilbyr hjemmelaget toscansk mat.
På Tenuta di Valgiano overholdes strenge kvalitetskrav med tanke på å sirke den beste kvalitet på olivenoljen. Fruktene høstes for hånd tidlig i november. De legges så i kasser, men ikke med mer enn 18 kg i hver kasse. Innen tre dager blir olivenfruktene kaldpresset. Ekspertenes beskrivelse av oljen fr Tenuta di Valgiano: "oljen er lav på syre, har den
karakteristisk bitre smaken, er fruktig, og med et delikat hin av blomstert. En harmonisk og "drikkevennlig" olivenolje."
Tenuta di Valgiano har over hundre års erfaring med kultivering av oliven, og leverer i dag en topp olivenolje som er delikat og intens på smak. Gården har rundt 3000 oliventrær. Av trærne er 80% av typen Frantoio. Dette er en gammel og nesten utdødd variant av oliventrær, som vokser i Lucca. Fruktene fra disse trærene gir oljen den karakteristiske og odør av artisjokk. Olivenolje fra Lucca går for å være blant den beste i verden. Oljen er så berømt at Oxford Dictionary definerer den som: "Lucca Olje = overlegen kvalitets olivenolje". Dermed gir den oljen status som; "unik blant alle oljer i verden" på linje med Cognac og Champagne.
Tenuta di Valgiano har over hundre års erfaring med kultivering av oliven, og leverer i dag en topp olivenolje som er delikat og intens på smak. Gården har rundt 3000 oliventrær. Av trærne er 80% av typen Frantoio. Dette er en gammel og nesten utdødd variant av oliventrær, som vokser i Lucca. Fruktene fra disse trærene gir oljen den karakteristiske og odør av artisjokk. Olivenolje fra Lucca går for å være blant den beste i verden. Oljen er så berømt at Oxford Dictionary definerer den som: "Lucca Olje = overlegen kvalitets olivenolje". Dermed gir den oljen status som; "unik blant alle oljer i verden" på linje med Cognac og Champagne.
Olivenoljen til Tenuta di Valgiano kommer på enkle,
halvliters, mørke glassflasker. Flasken har ingen etikett, men et elegant trykk direkte på flasken. Dermed gjør flasken seg også godt på kjøkkenbordet!
Vinn ukesopphold i vakre Toscana
1. premie
Ukesopphold i vakre LUCCA. Du kan fritt velge uke som passer fra 28. september og ut oktober. 22.-29. september arrangeres SYKKEL-VM I LUCCA. Du har mulighet til å få med deg VM i landeveisritt for herrer søndag 29. september! Du bor i leilighten Limone på Villa Montecarlo.
2. premie
Ukesopphold på vakkert farmhouse i Toscana. Du bor i leilighet for 2 personer, og kan velge uke fra 5. oktober til 2. november. Få med deg innhøstingen av årets druer, og opplev Toscana i vakker høstprakt. Du bor på Residence Casanova med gangavstand til den koselige lille middelalderbyen Casole d'Elsa.
3. premie
Vi trekker også ut to heldige vinnere av to flasker fersk, kaldpresset olivenolje fra gåden Tenuta di Valgiano. Dette er en av Luccas desidert beste olivenoljer. Verdi NOK 300,00 pr flaske.
Ved å like Primatoscana på Facebook, vil du motta all relevant informasjon om våre tilbud og motta inspirerende tips til din neste ferie i Italia.
Hvordan kan du vinne? Det er lett!
1. Gå til vår facebookside
2. Lik Primatoscana!
3. Lik vårt innlegg om konkurransen!
Dermed er du med i vår julekonkurranse. Vinneren vil bli kunngjort på Primatoscana's facebookside 21. desember kl. 13.00.
Er du allerede fan har du vinnermuligheter ved å like vårt innlegg om konkurransen.
Lykke til!
Primatoscana ønsker deg en riktig god jul og et fantastisk nytt år!
21. nov. 2012
Oppskrift på Biscotti
Biscotti, eller Cantucci, er en typisk søt kjeks i Toscana. I Italia blir Cantucci servert sammen med den berømte
toskanske dessertvinen Vin Santo. Da skal kjeksen dyppes i vinen før man spiser den.
I Norge har det blitt populært å bake disse kjeksene til jul. Her følger en oppskrift fra Italia. I denne oppskriften er kjeksen laget med mandler. De kan også lages med sjokolade biter. Prøv også med ½ mengde mandler, ½ mengde pistasjnøtter, og raspe litt sitronskall i deigen.
Inngredienser:
4 egg
En klype salt
280 gram sukker
100 gram smeltet smør
500 gram mel
1 ts bakepulver
250 gram mandler
1 egg - til pensling
Fremgangsmåte:
Slå ovnen på 190 °, og varm mandlene lett i ovenen i 3-4
minutter (1). Sett så til avkjøling. Bland egg (2) med en klype salt og
sukker (3).
Piskes godt til blandingen er oppblåst, som eggedosis (4).
Bland inn smeltet smør (5), og tilslutt siktet mel blandet med bakepulver (6). Bland
alle ingrediensene godt.
Når du har en myk og smidig deig (7), tilføres de avkjølte mandlene (8). Velt
blandingen på et melet bord (9). Form deigen for hånd til en ball.
Del blandingen i to eller tre baller (10) på lik størrelse (avheng av hvor store
du vil ha kjeksene). På bildet er deigen delt i to baller, hvorpå de formes til
to lange brød. Legg brødene på en stekeplate (11) dekket med bakepapir, pensle med
pisket egg (12). Stek brødene 20
minutter i en forvarmet ovn 190 °.
Ta ut brødene (13), og la de kjøle noen minutter
før du skjærer dem diagonalt (14) i stykker på ca. 1-1,5 cm. Legg kjeksene
tilbake på stekeplaten (15) og la dem steks på siden til kjeks i ovnen ved 170
grader i ca. 10-15 minutter.
Buon appettito!
19. okt. 2012
Aperol Spritz
Har du vært på bar en ettermiddag i Italia har du sikkert sett flere som nipper til en orange drink. Det de har i glasset er en Aperol Sprits, - en typisk Italiensk coctail. Slik lages den:
3 deler prosecco
2 deler Aperol
en dæsj sodavann
1/2 skive appelsin til pynt
Isbiter
Bruk store glass. Gjerne et stort vinglass. Start med isbiter, hel så i proseccoen, Aperol og litt sodavann. Pynt med appelsin.
Buon aperitivo!
9. okt. 2012
San Gimignano, - middelalderens Manhatten, og verdens beste iskrem!
San Gimignano blir ofte kaldt for middelalderens Manhatten, og når man nærmer seg landsbyen er dette lett å forstå. Den lille byen står ut av landskapet med sine høye tårn, på en liten høyde 330 meter over havet.
Byen ble grunnlagt av etruskerne i det 3. århundre f.Kr. og er Italias best bevarte middelalderby. San Gimignano står på Unescos verdensarvliste. Vandrende rundt i byen får man en følelse av at man befinner deg på 1400-tallet. I middelalderen vokste byen seg rik på handel, der den ligger sentralt plassert i forhold til Siena, Firenze, Roma og Pisa. På midten av 1300-tallet led byen etter svartedauden, som medførte til at Firenze tok over byen. Dette er nok årsaken til at byen er så godt bevart i dag.
San Gimignano er kjent for sine mange tårn. Opprinnelig hadde byen 72 tårn. 14 av tårnene står fortsatt på sin opprinnelige plass. Torre Grossa er det høyeste tårnet med sine 54 meter. Går man opp i tårnet får man en flott utsikt. Tårnene var et symbol på rikdom, og rivaliserende rike familier kjempet om å bygge det høyeste tårnet. Den gang kunne man ikke smykke seg med en dyr bil for å vise freSan Gimignano er kjent for sine mange tårn. Opprinnelig hadde byen 72 tårn. 14 av tårnene står fortsatt på sin opprinnelige plass. Torre Grossa er det høyeste tårnet med sine 54 meter. Går man opp i tårnet får man en flott utsikt. Tårnene var et symbol på rikdom, og rivaliserende rike familier kjempet om å bygge det høyeste tårnet. Den gang kunne man ikke smykke seg med en dyr bil for å vise frem sin velstand. Man bygde seg rett og slett et tårn.
Byen er også kjent for sin vin Vernaccia (vindruen) di San Gimignano og safran. I dag er det mange turister som benytter anledningen til å kjøpe med seg skinnvarer. Husk at her er det mulig å prutte på prisen.m sin velstand. Man bygde seg rett og slett et tårn.
Byen er også kjent for sin vin Vernaccia (vindruen) di San Gimignano og safran. I dag er det mange turister som benytter anledningen til å kjøpe med seg skinnvarer. Husk at her er det mulig å prutte på prisen.
Kjøp en gelato av Sergio Dondoli. Han driver verdens beste gelatobar "Gelateria di Piazza" på Piazza della Cisterna. Han vinner stadig priser for sin fantastiske iskrem, og er kjent for å eksprimentere med nye smaker. Prøv for eksempel; sorbetto alla Vernaccia (vindruen), Pistacchio (laget på de bermøte nøttene fra Bronte på Sicilia) champelmo (champagne og grapefrukt) eller sjokoladeis laget på grand cru-sjokolade fra mellom-Amerika.
San Gimignano er en turistmagnet, men er absolutt verdt turen!
Byen ble grunnlagt av etruskerne i det 3. århundre f.Kr. og er Italias best bevarte middelalderby. San Gimignano står på Unescos verdensarvliste. Vandrende rundt i byen får man en følelse av at man befinner deg på 1400-tallet. I middelalderen vokste byen seg rik på handel, der den ligger sentralt plassert i forhold til Siena, Firenze, Roma og Pisa. På midten av 1300-tallet led byen etter svartedauden, som medførte til at Firenze tok over byen. Dette er nok årsaken til at byen er så godt bevart i dag.
San Gimignano
San Gimignano er kjent for sine mange tårn. Opprinnelig hadde byen 72 tårn. 14 av tårnene står fortsatt på sin opprinnelige plass. Torre Grossa er det høyeste tårnet med sine 54 meter. Går man opp i tårnet får man en flott utsikt. Tårnene var et symbol på rikdom, og rivaliserende rike familier kjempet om å bygge det høyeste tårnet. Den gang kunne man ikke smykke seg med en dyr bil for å vise freSan Gimignano er kjent for sine mange tårn. Opprinnelig hadde byen 72 tårn. 14 av tårnene står fortsatt på sin opprinnelige plass. Torre Grossa er det høyeste tårnet med sine 54 meter. Går man opp i tårnet får man en flott utsikt. Tårnene var et symbol på rikdom, og rivaliserende rike familier kjempet om å bygge det høyeste tårnet. Den gang kunne man ikke smykke seg med en dyr bil for å vise frem sin velstand. Man bygde seg rett og slett et tårn.
Byen er også kjent for sin vin Vernaccia (vindruen) di San Gimignano og safran. I dag er det mange turister som benytter anledningen til å kjøpe med seg skinnvarer. Husk at her er det mulig å prutte på prisen.m sin velstand. Man bygde seg rett og slett et tårn.
Byen er også kjent for sin vin Vernaccia (vindruen) di San Gimignano og safran. I dag er det mange turister som benytter anledningen til å kjøpe med seg skinnvarer. Husk at her er det mulig å prutte på prisen.
Gelatteria di Piazza
Kjøp en gelato av Sergio Dondoli. Han driver verdens beste gelatobar "Gelateria di Piazza" på Piazza della Cisterna. Han vinner stadig priser for sin fantastiske iskrem, og er kjent for å eksprimentere med nye smaker. Prøv for eksempel; sorbetto alla Vernaccia (vindruen), Pistacchio (laget på de bermøte nøttene fra Bronte på Sicilia) champelmo (champagne og grapefrukt) eller sjokoladeis laget på grand cru-sjokolade fra mellom-Amerika.
Piazza della Cisterna
San Gimignano er en turistmagnet, men er absolutt verdt turen!
Etiketter:
Aktiv ferie,
Barnas hjørne,
Chianti,
Midt Italia,
Reisebrev,
San Gimignano
Abonner på:
Innlegg (Atom)