2. mai 2013

5 gode grunner til å feriere i Toscana

1.
Historie og kultur: Toscana har 5 byer som står på UNESCOS verdensarvliste. Mange sjarmernede middelalderbyer. Godt bevarte. Å vandre rundt i Lucca er som å bli satt flere 100 år tilbake i tid.

2.
Vinen: Toscana er kåret til verdens beste vindestinasjon. Gjesfrie vingårder ligger tett i tett i vakkert landskap. Flere av de kjente vinområdene har koselig by med gode restauranter.

3.
Råvarende: Italia er beriket med smakesrike råvarer, og det er en opplevelse og handle inn gode skinker, oster, grønnskaker, frukt, kjøtt, olivenolje etc. etc. Det toscanske kjøkken er kjent for sine rene og enkle smaker. En kjent kokk sa til meg en gang at han ikke trengte å gjøre maten så fancy og avntgarde. Råvarene er så gode i seg selv at de ikke trenger å gjøre noe med den

4.
Klima og naturen. Toscana er frodig og grønt året rundt. Allerede i april kan man ta oppleve sommertemperaturer, og blomstirngen har startet. September er god og varm. Oktober og november spennende periode med vin og olivenhøsting. Toscana har en herlig kyst.

5. Folket. Nordmenn elsker Italierne og det Intalenske lynne. Vi lar oss facinere av at de alltid har god tid. Det Italienske språket, og den Italienske elegansen. Barkulturen er et studie, og som turist er det spennende å iakta det Italienske folket i sin hverdag. Kanskje er det noe å lære i deres måte å leve på. Italierene elsker barn.