9. okt. 2012

San Gimignano, - middelalderens Manhatten, og verdens beste iskrem!

San Gimignano blir ofte kaldt for middelalderens Manhatten, og når man nærmer seg landsbyen er dette lett å forstå. Den lille byen står ut av landskapet med sine høye tårn, på en liten høyde 330 meter over havet.

Byen ble grunnlagt av etruskerne i det 3. århundre f.Kr. og er Italias best bevarte middelalderby. San Gimignano står på Unescos verdensarvliste. Vandrende rundt i byen får man en følelse av at man befinner deg på 1400-tallet. I middelalderen vokste byen seg rik på handel, der den ligger sentralt plassert i forhold til Siena, Firenze, Roma og Pisa. På midten av 1300-tallet led byen etter svartedauden, som medførte til at Firenze tok over byen. Dette er nok årsaken til at byen er så godt bevart i dag.
 San Gimignano

San Gimignano er kjent for sine mange tårn. Opprinnelig hadde byen 72 tårn. 14 av tårnene står fortsatt på sin opprinnelige plass. Torre Grossa er det høyeste tårnet med sine 54 meter. Går man opp i tårnet får man en flott utsikt. Tårnene var et symbol på rikdom, og rivaliserende rike familier kjempet om å bygge det høyeste tårnet. Den gang kunne man ikke smykke seg med en dyr bil for å vise freSan Gimignano er kjent for sine mange tårn. Opprinnelig hadde byen 72 tårn. 14 av tårnene står fortsatt på sin opprinnelige plass. Torre Grossa er det høyeste tårnet med sine 54 meter. Går man opp i tårnet får man en flott utsikt. Tårnene var et symbol på rikdom, og rivaliserende rike familier kjempet om å bygge det høyeste tårnet. Den gang kunne man ikke smykke seg med en dyr bil for å vise frem sin velstand. Man bygde seg rett og slett et tårn.

Byen er også kjent for sin vin Vernaccia (vindruen) di San Gimignano og safran. I dag er det mange turister som benytter anledningen til å kjøpe med seg skinnvarer. Husk at her er det mulig å prutte på prisen.m sin velstand. Man bygde seg rett og slett et tårn.

Byen er også kjent for sin vin Vernaccia (vindruen) di San Gimignano og safran. I dag er det mange turister som benytter anledningen til å kjøpe med seg skinnvarer. Husk at her er det mulig å prutte på prisen.
Gelatteria di Piazza

Kjøp en gelato av Sergio Dondoli. Han driver verdens beste gelatobar "Gelateria di Piazza" på Piazza della Cisterna. Han vinner stadig priser for sin fantastiske iskrem, og er kjent for å eksprimentere med nye smaker. Prøv for eksempel; sorbetto alla Vernaccia (vindruen), Pistacchio (laget på de bermøte nøttene fra Bronte på Sicilia) champelmo (champagne og grapefrukt) eller sjokoladeis laget på grand cru-sjokolade fra mellom-Amerika.
Piazza della Cisterna

San Gimignano er en turistmagnet,  men er absolutt verdt turen!