17. jan. 2013

Lucca, den vakreste byen i Toscana


Stemning fra bymuren
Lucca er en koselig gammel by med trange brostensgater og lite biltrafikk. Her ligger koselige trattoriaer, kafeer og spesialforretninger tett i tett. Det er en opplevelse i seg selv å handle matvarer hos en av de lokale slakterne i byen. Her får du de beste råvarer hva gjelder oster, skinker, oljer, vin, frukt og grønnsaker.
Marcelleria i Lucca
Lucca sentrum er omkranset av en 4,2 km lang imponerende bymur. På bymuren kan man ta en sykkeltur (det er flere sykkelutleieforetninger i byen), rusle en tur eller ha picknick. Bymuren er en av de best bevarte bymurene i Toscana. Lucca har røtter helt tilbake til etruskertiden.
Det er populært å sykle på bymuren
 Å vandre rundt i Lucca's gater er som å gå i en filmkulisse. Man blir satt flere hundre år tilbake i tid. Det føles som om tiden har stått stille i Lucca. Byen har 99 kirker og flere piazza'er, og tar du en tur opp i byens høyeste tår - Torre Guinigi - vil du kunne se byen ovenfra. 
Torre Guinigi
I Lucca er det syklistene som regjerer. Det plinges livlig i sykkelklokker, og det er bare å vike til side når den dresskledde italieneren sykler forbi, kanskje på vei hjem fra jobb. Lucca er en levende by året rundt. Lucchese're elsker byen sin, og er flinke til å benytte seg av alt det byen kan by på.
Piazaa san Michele
Piazza anfitiatro
Det er stadig kulturelle events i byen. Lucca er fødebyen til Giacomo Puccini, som har skrevet kjente operaer som Madame Butterfly og La Bohème. Det kan være en fin opplevelse å få med seg operakonsert i Lucca. I kirken Chiesa di San Giovanni er det konsert hver dag 365 dager i året. Hver sommer arrangeres musikkfestival i Lucca setrum. Den pågår i hele juli og kan skilte med internasjonale stjerner.