22. mar. 2012

Viktig melding om innføring av turistskatt i Italia

Med virkning fra 1. april 2012 har den italienske regjeringen innført en turistskatt på rundt € 1,50 pr person per døgn (normalt ikke for barn under 11 år) ifm all type innkvartering. Denne avgiften er ikke inkludert i leieprisen, men kommer i tillegg og må betales i kontanter (euro) på stedet. Man kan be om kvittering. Flere steder gjelder dette for maksimum 7 dager av oppholdet.

Dette vil si at alle som har bestilt opphold i perioden etter 1. april 2012, kan forvente å bli avkrevd en ekstra turistskatt ved ankomst. Det er blant italienerne stor motstand mot denne ikke varslede avgiften. Både eierne av utleieobjektene og vi som formidler synes det er problematisk å servere en ekstra kostnad nå i etterhånd.

I skrivende stund er skatten ikke innført i alle kommuner, men vi får stadig beskjed fra flere samarbeidspartnere om at deres kommune også har innført skatten. Størrelsen på skatten kan variere, men det tallet vi har hørt flest ganger er € 1,50 pr døgn. Vi regner med at krav om betaling av denne skatten snart gjelder alle steder vi formidler.