OPPSKRIFT PÅ FOCACCIA:
1 stort langpannebrød
ca 1 ½ time
Dette trenger du:
1 kg hvetemel
1 l lunkent vann
20 g salt
50 g fersk gjær
3-4 ss god olivenolje
1 ss flaksalt
Frisk rosmarin
250° i 25 min
Fyll
Her kommer tips med en liten vri på hvordan man kan servere Focaccia´en.
3 purre
1 kopp rosiner
salt og pepper
120 g Taleggio ost
Extra virgin olivenolje
Slik gjør du:
Bland gjæren ut i lunkent vann, tilsett mel og salt. Elt deigen i en i en bolle, bruk gjerne matprosessor. Dette skal bli en skikkelig klissete deig. Dekk med plast og la deigen heve i 30 min. Bre deigen jevnt utover i en bakepapirkledd langpanne. Drisle olivenolje, flaksalt og frisk rosmarin over deigen. Stek focacciaen midt i ovnen, til den er pent gyllen. Avkjøles på rist.
Fyll
Bløtlegg rosinene i 10 min. Stek finstrimlet purre i olivenolje til den blir myk. Tilsett rosiner (ikke væsken), salt og pepper, rør i 5 minutter. Sett til side.
Del focacciaen i fire, som en sandwich. Legg disse i en ildfast form.
Dynk hver del med olivenolje, og grill i ovnen i 5 minutter.
Fordel purre og rosinblanding over de 4 foccaciaene og legg på skiver av Taleggio ost. Dekk med den øverste delen av focaccia. Grill til osten er smeltet, server umiddelbart