28. mar. 2012

10 steder du MÅ se i Toscana


Bilde: Firenze, Duomo di Santa Maria del Fiore

1. Firenze.

Renessansens vugge. Et must, men helst vår eller høst.

2. Lucca.
Vi elsker denne byen! Vakker, gammel by omkranset av en imponerende bymur. Lucca byr på trange brosteinsgater, vakre piazzaer og en rekke koselige spesialforretninger. Sentrumet har lite trafikk, noe som gjør det enkelt å vandre rundt i gatene, og nyte "la bella vita".

 Bilde: Sykkeltur på bymuren som omkranser Lucca

3. Siena.
Den vakreste byen i Toscana. Siena er røff, pulserende og intim. Alt på en gang. Gamle Siena by er bilfritt!

4. Chianti.
Toskanas viktigste vindistrikt. Kjør langs den berømte veien SR 222 som går mellom Firenze og Siena. Veien snirkler seg fremover i vakkert toskansk landskap. Langs denne ruten ligger flere spennende landsbyer og vingårder.

5. Cinque Terre
(Ligger egentlig på Liguriakysten). De 5 byene ligger som fargeklatter, inneklemt mellom bratte fjellsider og i små viker, rett ned i det azurfargede middelhavet. Her kan man gå langs en kyststi fra by til by, oppleve vakker natur og koselige pittoreske landsbyer. Byene ligger på Unescos´ verdensarvliste.

6. San Gimignano
Kjent for sine mange og høye tårn. I San Gimignano selges verdens beste iskrem (gelato) på Piazza della Cisterna. Husk at i Italia får man alltid fersk is!!

7. Volterra
Koselig gammel by som ruver høyt oppå en fjelltopp. Byen ble brukt som kullisse ifm innspillingen av filmen Twilight.

8. Versilia-kysten
Man finner strender med mer transparent vann i Toscana, men Versilia-kysten er godt organsiert med fine strandparseller hvor man blir tatt godt vare på. Her er det lett og nyte late dager på stranden. Rene toaletter, mulighet for å ta en dusj, og ofte lekeplasser til barna. Langs bulevarden er det god stemning på barer og restauranter. Viareggio har mange butikker for den shopping-glade.

 Bilde: Versilia-kysten

9. Montalcino.
Montalcino er kjent for sine Brunello-viner. Mat og vin står i fokus i denne sjarmerende lille byen med fantastisk utsikt. På vei til Montalcino skal du kjøre gjennom landskapet "crete senesi", "Sienas leire". Et vakkert landskap du aldri har sett maken til!

Bilde: Crete Senesi
10. Pisa
Må tilføre Pisa. Det er litt av et syn å se det skjeve tårnet. Man blir overrasket over hvor skjevt det er.