15. nov. 2010

Ferie i Toscana

Reisebrev for Anders og Siri, som bodde på Saccone i Lucca:
Så dro vi da, litt på sparket, til Toscana, en kort uke med mange flott opplevelser! Da vi landet og kjørte fra Pisa til huset ”vårt” utenfor Lucca skjønte vi raskt hvilket fantastisk område vi hadde kommet til- solsikkeenger så langt øyet kunne se, grønne åssider med olivenlunder og buktende elver. Virkelig vakkert! Huset sto i stil! Med utsikt over Lucca by i det fjerne og vingårer et steinkast unna var dette midt i blinken! Middagene tok vi enten i Lucca eller på tur til andre byer! Frokost spiste vi ofte på et koselig osteria like ned i svingen fra huset- eller vi kjøpte mat på Esselunga (supermarkedet) og lagde deilig frokost på kjøkkenet.
Utsikten fra Saccone
Italienerne var veldig vennlige og hjelpsomme, og språk var ikke noe problem. Man kommer langt med kroppsspråk og noen få italienske gloser (il conto por favore)!
Vi hadde leid bil for hele perioden, og det var vi veldig glade for, for her er det mange steder å dra på utflukt til! Siena tok to timer å kjøre til. På veien fikk vi med oss vakre Montereggione; en liten festningsby med gamle torg og bygninger. Siena var flott! Deilig med skyggefulle gater i augustheten! Og den beste isen du kan tenke deg. Med flott middelalderarkitektur i tillegg blir opplevelsen fullkommen! Virkelig verdt et besøk. Vi sov en natt på hotell i Siena, slik at vi kunne besøke Firenze på veien hjem- men begge turene kunne fint vært gjort som dagsturer fra Lucca, vi hadde bare litt knapp tid! Strandlivet i Viareggio er heller ikke å forakte! Deilige hvite og langgrunne strender!
Siri på Paizza del Campo i Siena
Vi oppdaget flere gode restauranter, både i Siena og Lucca, og mat er noe Toscanerne er glade i! Hvis det står på menyen ”We do not serve pizza” er det et kvalitetstegn! Ikke turistrestaurant med andre ord!
Pasta, fisk, ost, pølse, is, frukt, olivenolje og VIN! Liker du noen av disse tingene MÅ du besøke Toscana! Vi besøkte en vingård utenfor Lucca som heter Frattoria Colleverde- og fikk en veldig hyggelig omvisning på perfekt engelsk. Prosessen for olivenoljepressing er virkelig minst like fascinerende som vinproduksjonen!
Oppholdet var veldig behagelig, takket være Primatoscanas gode hjelp og tips på forhånd! Kjøretips, tips om parkering og hva man bør få med seg var veldig nyttig!
Middag på Saccone
Takk for et fantastisk opphold - vi kommer gjerne tilbake!
Anders og Siri