19. nov. 2010

Italiensk vinfølge til julematen, og franske bobler på nyttårsaften

Lasse Saga med kollega

Det er alltid hyggelig å møte folk med lidenskap til Italia. Lasse Saga studerte i sin tid økonomi og administrasjon, og hadde egentlig planlagt å fortsette sin karriere innen logistikkbransjen, men hans lidenskap til Italia og vin, lokket han ut på en måneds langt opphold i Italia.

Sammen med samboer reiste han Italia på kryss og tvers for å besøke vinprodusenter, smake og lære om vin. Kulturen, maten og ikke minst menneskene inspirerte Lasse til nye karrierevalg. SagaWine AS ble etablert i 2002, og de første flaskene begynte å trille inn til Norge. Lasse forteller at de første årene var tøffe med mye arbeid. Dette omfattet bl.a. besøk hos produsenter, valg av riktige viner, salg i Norge, mottak, pakking og levering av vin og tilslutt fakturering av kundene. SagaWine har fokus på vin fra Europa med hovedvekt på rødvin fra Italia. Produketene selges hovedsakelig til AS Vinmonopolet.

Lasse har to klare anbefalinger for jul og nyttårsaften
Til julemiddagen anbefaler han en fruktig og rund Barbera d´Alba Superiore fra Palladino;


- varenr. 4462001 Palladino Barbera d´Alba Superiore til kr. 129,-

Til nyttårsfeiringen blir det franskt og Lasse anbefaler en frisk Champagne fra Grand Cru området Ambonnay basert på 70% Pinot Noir og 30% Chardonnay. Den er fantastisk priset til kun kr. 210,-;

- varenr. 1079001 Dethune Champagne Grand Cru Extra Brut til kr. 210,-

Vi i Primatoscana gleder oss til å prøve!