4. jun. 2010

Raffaeles oppskrift på pasta med sopp og trøffel

Raffaele og Anette fra Sandefjord

Ved Lucca ligger Montecarlo, en sjarmerende middelalderby på toppen av en kolle omkranset av olivenlunder og vinranker. Der ligger Piccola Enoteca, som drives av Raffaele. Her serveres de beste crostini og de herligste små retter. Maten er et perfekt følge til de gode vinene han har i sitt enoteca. Raffaele snakker kun Italiensk, men la ikke manglende italienske gloser hindre deg fra et besøk. Han setter seg gjerne ned, og deler et glass vin. Med god mat og god drikke er språk ingen hindring.

Montecarlo

Spesielt har vi fått høre at han imponerer med sine pastaretter, og på oppfordring fra en gjest har vi fått tak i Rafaels oppskrift på pasta med sopp og trøffel: "pasta con funghi e tartufo".

Rafaels pasta med sopp og trøffel
Ingredienser:
400 g. blandet sopp (hermetisk, i olje (uten krydder) eller fersk).
1 1/2 toscansk minipølse. Litt sterk salami.
(på bildet er det avbildet en større pølse. Ca 1/2 parten tilsvarer 1 og 1/2 minipølse)
En stor ss "salsa di tartufo" (salsa av trøffel)
Pasta - f.eks. farfalle (sommerfugl)

Tilberedning:
Sett på en stor kjele med vann til pasta.

Skav pølsen i kjøttdeig lignende konsistens.
Varm olivenolje i stekepannen (bruk en høy tefal stekepanne). Stek pølsen på god, men ikke for høy varme. Tilsett soppen. Brukes hermetisk sopp brukes også laken. Bruker man sopp som har ligget i olje helles mesteparten av oljen av. La det steke sammen noen minutter før du tilsetter en STOR ss salsa di tartufo. La ingrediensene steke på svak varme.

Kok pasta - f.eks. farfalle. Den skal være al dente (ca. 2 min. kortere koketid enn anvist på pakken). Det betyr at den skal være myk, men med litt motstand. Hell av vannet, og vend pastaen inn i sopp og kjøttblandingen. La det surre over svak varme i ca 2 min. Smak til med salt og pepper.

Ingrediensene