22. mai 2010

Pinseferie i Cinque Terre

I pinsen har vi vært i Cinque Terre. Denne gangen bodde vi på et B&B i Riomaggiore. Dette er den første byen nærmest La Spezia. Vi begynner å bli veldig begeistret for denne byen. Særlig er det hyggelig ved marinaen. Der finner man en terrasse med panorama, der du kan nyte den herligste solnedgang. Den mannlige 1/2 parten av Primatoscana ble spesielt begeistret da det ble spilt Bruce Springsteen over høytaleren i det solen gikk ned.


Vi spiste nydelig sjømat på Restaurant Dau Cila i Riomaggiore. Menyen bestod av østers og Champagne, grillet sjømat med lokal hvitvin, og til slutt tiramisu. I Cinque Terre er det mange sitrontrær og det er naturlig å avslutte måltidet med en limoncella. Her er bilde tatt på dagtid. Det var herlig stemning på Cila på kvelden, og deilig å sitte ute på terrassen. Hvitvinen var det heller ingen ting i veien med.

Mange av våre kunder kombinerer et opphod i Lucca med en tur til Cinque Terre. Vi anbefaler å ta toget fra Lucca. Det går fint å gå mellom alle de 5 byene på en dag. Går man i normalt tempo tar det ca. 5 timer. De 5 byene ligger som fargeklatter, inneklemt i bratte fjellsider og i små viker, rett ned i det azurfargede middelhavet. Her kan man gå langs en kyststi fra by til by, oppleve vakker natur og koselige pitoreske landsbyer. Byene ligger på Unescos´ verdensarvliste.