23. jun. 2010

Strandliv i ToscanaPå ferie i Toscana kan man fint nå fine sandstrender. Versilia-kysten er populær og strekker seg fra Torre di Lago i syd og til Marina del Carrarra. Versiliakysten ligger ca. 35 min fra Lucca med bil, og strandbyen Viareggio er den mest populære. I Viareggio kan man i tillegg dra på shopping langs boulevarden.

Strendene er organiserte med private "bagnoer". Det betyr at man finner en bagno, og betaler for parasoll, solsenger og event. stoler. Prisene varierer noe fra sted til sted. Noen bagnoer har badebasseng. På bagnoene er det strandbarer som ofte har gode priser på lett mat. Bagnoene er utsyrt med pene og rene toaletter, skifterom og dusj. Mange har også lekeplasser for barn. Vær obs på at ved flere bagnoer er det ikke tillatt å sparke fotball. Enkelte bagnoer ligger nær fotballbaner på stranden. I Viareggio kan vi f.eks. anbefale bagno Amadeo, og bagno'er nær denne. Da vil barna kunne sparke ball på egne baner.

Det finnes gratis strender.  Syd for versila ligger stranden Vecchiano. Her er koster det ingen ting å legge seg til rette.