15. mar. 2011

Prøv denne - Focaccia Farcita

Italienere elsker focaccia. Vår italienske venninne Sonia, ble mildt sagt overrasket da hun var på besøk i Norge, og opplevde at det var så vanskelig å få tak i focaccia i butikkene. For henne er det simpelthen umulig å forestille seg en dag uten focaccia.

Denne fylte focaccian smaker nydelig, og kan fungere som en antipasto (forrett), eller til lunch samme med en god salat.


Oppskrift Focaccia Farcita
(4 personer)

Kjøp eller bak en myk focaccia.
4 ruter myk focaccia størrelse 10cm x 10cm
3 purre i tynne skiver (bruk kun den hvite delen).
1 kopp rosiner, bløtlagt i lunkent vann i 10 minutter
8 skiver ost *Fontina (100gr)
Extra virgin olivenolje fra Toscana/Lucca

Fremgangsmåte:
Stek purren i 3 ss olivenolje, til den blir myk.
Tilsett rosiner (ikke væsken), salt og pepper, rør i 5 minutter. Sett til side.
Del hver rute focaccia i to, som en sandwich. Legg disse i en ildfast form.
Dynk hver del med olivenolje, og grill i 5 minutter.
Fordel purre og rosinblanding over de 4 foccaciaene og legg over to skiver av Fontina. Dekk med den øverste delen av focaccia.
Grill til osten er smeltet, server umiddelbart

* Fontina ost: denne italienske osten kan være være vanskelig å få tak i, og en god erstatter er Taleggio. Denne italienske osten får du f.eks. på Meny.