22. aug. 2013

Send oss tegning av din drømmeferie i Italia

Send oss tegning av din drømmeferie i Italia. Hver måned plukker vi ut en tegning som får en liten overraskelse av oss i posten. Send din tegningen til:

Primatoscana AS
Stockflethsgate 4
3210 Sandefjord.

Merk konvolutten: "Min drømmeferie". Husk å skrive på din alder, navn og adresse.

Har du nettopp vært på ferie i Italia? Eller gleder du deg til at du skal reise på ferie dit snart? Vi vet vi har mange barn som bor i våre hus og leiligheter i Italia. Barn liker seg godt i Italia. Der er det varmt og deilig, og du kan bade i sjøen eller i bassenget hver dag. Det er også mange spennende små byer å se, og høye tårn man kan klatre opp i. Da går det an å se langt utover. Vet du at i gamle dager kunne ikke rike folk kjøpe dyre biler som f.eks. Ferrari for å vise hvor innmari rike de var. Så de bygde seg heller et stort og fint tårn. I Italia bygde de en gang en veldig mislykket tårn. Det ble så skeivt og rart. Faktisk har det skjeve tårnet i Pisa blitt verdensberømt. Kanskje er det ikke så dumt å gjøre en feil i blandt. Maten i Italia er i allefall veldig god. Der har de verdens beste is, pasta og pizza. I tillegg har de masse god frukt, og mange steder kan du plukke frukten rett fra trærne. Det er gøy å snakke italiensk, og du må lære deg noen ord:

Si = Ja
No = Nei
Ciao = Hei
Gelatto = Is
Uno = en
Due = to
Tre = tre
Quatro = fire
Cinque = frem
Grazie = Takk
Buongiorno = God morgen
Buonanotte = God natt
Voglio on gelatto = Jeg vil ha en is
Mi chiamo Maria = Jeg heter Maria
Dritto = Rett frem (litt gøy, ikke sant?)
Dov'è il bagno = Hvor er toalettet (kjekt å kunne) 

Lykke til i vår lille tegnekonkurranse. Kanskje er du den heldige og får en overraskelse fra oss. Vi legger også ut tegninger på denne bloggen, under barnas hjørne.