29. okt. 2010

FERIE I TOSCANA

Hvor skal vi bo?
Skal man feriere i Toscana, er det mange som lurer på hvor det er best å bo og hvilke steder man bør se. Vi i Primatoscana har selv vært i denne situasjonen. Sommeren 2007 ferierte vi for første gang i Toscana, og i forkant brukte vi mye tid på å finne ut hvor vi skulle bo for å oppleve det vakre landskapet, iakta italiensk småbyliv, spise den gode maten, besøke vingårder osv. Via venner fant vi LUCCA. Vi ble så forelsket, at vi etter sommerferien bestemte oss for å flytte med våre 3 barn til byen. Det trenger ikke gå riktig så "ille" for andre som legger ferien sin til Toscana.
Bilde: Lucca
Lucca har alt
Toscana er en merkevare og fristende og forlokkende, med det vakre bølgende landskapet og små pitoreske byer. Nordmenn er glade i å kose seg ved stranden, og Toscana har lang kystlinje. Ønsker man å oppleve både innland og strandliv, vil vi anbefale LUCCA. Her bor man sentralt i Toscana med kort vei til kjente steder som Pisa, Firenze, Cinque Terre og Chianti. Versiliakysten, med sine lange fine sandstrender og shopping-gater langs en fin bulevard, ligger 35 min unna.

Bilde: Versilia
Opplev italiensk småbyliv
Lucca sentrum er en svært koselig by omkranset av en imponerende godt bevart bymur (4.3 km lang). Leier man en feriebolig i Lucca, bør man ta seg tid til å bli kjent med Lucca sentrum med trange brodsteinsgater, koselige spesialforretinger og vakre piazaer. Selv om det i dag er flere og flere turister som har oppdaget Lucca, er det fremdeles Lucceserne som eier byen. Ta frokosten på en bar tidlig om morgen, og opplev at byen våkner til liv. Se slakteren komme på jobb arm i arm med sin kone, at en italiensk dame legger sin sjel i å velge ut hvilket brød hun skal kjøpe med seg hjem til lunsj (et studie verdt) og mennenes ivirige samtaler og gestikulering over en rykende fersk Gazzetto dello Sporto (itaienks sportsavis).
Bilde: Luccas hovedgate Via Fillungo

Bli overrasket med Opera på en Piazza
Lucca har mye å by på av kulturelle aktiviteter. Byen er fødestedet til Giacomo Puchini, verdens mest spilte operakomponist, med bl.a. La Bohème og Madama Butterfly på samvittigheten. Du kan lytte til hans verker hver eneste kveld i St Giovanni-kirken i Lucca. Det hender også at man kan sitte på en kafe og pluteslig være tilskyer til en liten operette. I juli arrangeres musikkfestival som ofte kan skilte med kjente internasjonale stjerner og i oktober arrangeres en stor anerkjent tegneseriefestival.
Lytt til denne linken, og se for deg at du sitter på cafeen, mens du lytter til opera: http://www.youtube.com/watch?v=1fFP9ngv66k

Kombinasjonsferie
Skal man feriere i Toscana i 2 uker, anbefaler vi ofte at man bor på 2 forskjellige steder. Da kan man f.eks. kombinere en uke nær kysten med en uke i innlandet. Send oss en mail med dine spørsmål rundt ferien - primatoscana@gmail.com