26. apr. 2010

Cinque Terre


Cinque Terre i strålende sol. Er du på ferie i Toscana er det verdt å legge turen til Chinqe Terre på Liguriakysten. De fem fiskelandsbyene har status som nasjonalpark, og står på UNESCOs verdensarvliste. Her kan man gå til fots mellom hver by, og nyte storslått natur. Det går båt og tog fra hver av byene, så det er mulig å gå en kortere etappe.

Turen fra den nordligste byen Monterosso Al Mare til Vernazza er vår favoritt, og i normal tempo bruker man ca 1 time og 30 minutter på denne strekningen. Her er det litt stigning i starten. Er det varmt er det lurt å ta det rolig i starten, og ha med godt med vann. Husk å ta med en sekk til vann og eventuelt litt mat. Det er ingen kiosker under veis. Man kan fint gå denne turen med barn.

Snart fremme i Vernazza
Vernazza
Hvis du besøker Cinque Terre på dagstur anbefaler vi å parkere ved togstasjonen i La Spezia der man kan ta hurtig tog inn til de fem byene. Alternativt å parkere i P-hus i Portovenere for så ta båt til f.eks. Monterosso Al Mare. Planlegg turen slik at dere starter tidlig om morgenen. Skal man gå strekningen Monrterosso Al mare til Vernazza er det lurt å starte fra Monterosso slik at man rekker lunsj i Vernazza innen kl 13:30. En del restauranter stenger tidlig for lunsj.

Ristorante Belforte i Vernazza