13. des. 2012

Olivenolje fra Lucca

 
Bilde: Tenuta di Valgiano

Primatoscana elsker olivenoljen fra Tenuta di Valgiano i Lucca. Er du i Lucca kan vi varmt anbefale å legge turen opp til denne vakre åssiden der gården ligger. Her er det vakker utsikt, og flere koselige trattoriaer som tilbyr hjemmelaget toscansk mat.

På Tenuta di Valgiano overholdes strenge kvalitetskrav med tanke på å sirke den beste kvalitet på olivenoljen. Fruktene høstes for hånd tidlig i november. De legges så i kasser, men ikke med mer enn 18 kg i hver kasse. Innen tre dager blir olivenfruktene kaldpresset. Ekspertenes beskrivelse av oljen fr Tenuta di Valgiano: "oljen er lav på syre, har den karakteristisk bitre smaken, er fruktig, og med et delikat hin av blomstert. En harmonisk og "drikkevennlig" olivenolje."

Tenuta di Valgiano har over hundre års erfaring med kultivering av oliven, og leverer i dag en topp olivenolje som er delikat og intens på smak. Gården har rundt 3000 oliventrær. Av trærne er 80% av typen Frantoio. Dette er en gammel og nesten utdødd variant av oliventrær, som vokser i Lucca. Fruktene fra disse trærene gir oljen den karakteristiske og odør av artisjokk. Olivenolje fra Lucca går for å være blant den beste i verden. Oljen er så berømt at Oxford Dictionary definerer den som: "Lucca Olje = overlegen kvalitets olivenolje". Dermed gir den oljen status som; "unik blant alle oljer i verden" på linje med Cognac og Champagne.

Olivenoljen til Tenuta di Valgiano kommer på enkle, halvliters, mørke glassflasker. Flasken har ingen etikett, men et elegant trykk direkte på flasken. Dermed gjør flasken seg også godt på kjøkkenbordet!

Vinn ukesopphold i vakre Toscana

Bli fan av Primatoscana på Facebook innen 21. desember kl. 13.00, og bli med i trekningen av ukesopphold for to personer i vakre Toscana. Hovedpremien er opphold i Lucca under sykkel-VM 2013!

1. premie
Ukesopphold i vakre LUCCA. Du kan fritt velge uke som passer fra 28. september og ut oktober. 22.-29. september arrangeres SYKKEL-VM I LUCCA. Du har mulighet til å få med deg VM i landeveisritt for herrer søndag 29. september! Du bor i leilighten Limone på Villa Montecarlo.

2. premie
Ukesopphold på vakkert farmhouse i Toscana. Du bor i leilighet for 2 personer, og kan velge uke fra 5. oktober til 2. november. Få med deg innhøstingen av årets druer, og opplev Toscana i vakker høstprakt. Du bor på Residence Casanova med gangavstand til den koselige lille middelalderbyen Casole d'Elsa.

3. premie
Vi trekker også ut to heldige vinnere av to flasker fersk, kaldpresset olivenolje fra gåden Tenuta di Valgiano. Dette er en av Luccas desidert beste olivenoljer. Verdi NOK 300,00 pr flaske.

Ved å like Primatoscana på Facebook, vil du motta all relevant informasjon om våre tilbud og motta inspirerende tips til din neste ferie i Italia.

Hvordan kan du vinne? Det er lett!

1.  Gå til vår facebookside
2.  Lik Primatoscana!
3.  Lik vårt innlegg om konkurransen!

Dermed er du med i vår julekonkurranse. Vinneren vil bli kunngjort på Primatoscana's facebookside 21. desember kl. 13.00.

Er du allerede fan har du vinnermuligheter ved å like vårt innlegg om konkurransen. 

Lykke til!

Primatoscana ønsker deg en riktig god jul og et fantastisk nytt år!