26. mai 2011

Feriehus ved sjøen i Toscana

Omgitt av vakker natur og sjøen langs etruskerkysten ligger dette flotte nye resortet kun 2 km fra strendene ved Golfo di Baratti. Her bor man sentralt i Toscana på et feriesenter med alle tenkelige fasiliteter. Dette er det ideelle stedet for familier som ønsker mulighet for en aktiv ferie. Her er det sykkelutleie på stedet, gym/treningstudio, tennisbane, fotballbane og olympisk basseng. Fra resortet går det busser direkte til den private stranden, der man kan leie stoler, solsenger og parasoll. Leilighetene har aircondition og passer for 2 til 6 personer. Mot et tillegg i prisen kan man få leilighet med terrasse.

Les mer om stedet her: Resort Piombino

Resort Piombino ligger 2 km fra strendene ved Golfo di Baratti

25. mai 2011

Toskansk sommermat - Panzanella

Jeg spurte en Italiensk venn til råds om en oppskrift fra Toscana som smaker godt om sommeren. Hun mente at det måtte bli Panzanella. Hun mente at denne retten måtte passe perfekt for oss nordmenn som er så glade i brød. I denne retten skal det brukes 2 dager gammelt brød. Dog ikke grovbrød som vi spiser. Ønsker man en litt sunnere variant er det fullt mulig og bruke grovere brød, men styr unne de aller groveste sortene.


I gamle dager da brød ble bakt kun en gang i uken var kreativiteten stor for å utnytte brødet mest mulig. Enhver toskanske kvinne med respekt for seg selv har en liten grønnsakshage, og med brødet som base har Panzanella blitt en tradisjonell sommersalat i Toscana.

Ingredienser:

400 gr. 2 dager gammel loff
3 modne tomater i tynne skiver
1 rødløk i tynne skiver
1 agurk i tynne skiver
1/2 kopp frisk basilikum
Salt
1/2 glass rødvinseddik
1/3 glass Extra virgin olive oil (fra Toscana)

Tilbreding:

Skjær brødet i store biter og legg til blødt i kaldt vann i 10 minutter. Ta vannet av brødet, og klem hardt hver brødbit for å tørke det mye som mulig. Smuldre brødet. Brødet skal bli til smuler. Legg brødet i en salatbolle. Tilsett tomater, agurk, løk og basilikum. Bland godt.
Tilsett eddik, olivenolje og salt. Bland godt og sett salatbollen i kjøleskapet i minst 2 timer. Før servering blandes saltaen på nytt og pyntes med litt tomatskiver og basilikum.
Lag din egen vri og prøv med: med tunfisk, rød paprika, gulrøtter, fennikel, kokte egg ...