22. mai 2010

Pinseferie i Cinque Terre

I pinsen har vi vært i Cinque Terre. Denne gangen bodde vi på et B&B i Riomaggiore. Dette er den første byen nærmest La Spezia. Vi begynner å bli veldig begeistret for denne byen. Særlig er det hyggelig ved marinaen. Der finner man en terrasse med panorama, der du kan nyte den herligste solnedgang. Den mannlige 1/2 parten av Primatoscana ble spesielt begeistret da det ble spilt Bruce Springsteen over høytaleren i det solen gikk ned.


Vi spiste nydelig sjømat på Restaurant Dau Cila i Riomaggiore. Menyen bestod av østers og Champagne, grillet sjømat med lokal hvitvin, og til slutt tiramisu. I Cinque Terre er det mange sitrontrær og det er naturlig å avslutte måltidet med en limoncella. Her er bilde tatt på dagtid. Det var herlig stemning på Cila på kvelden, og deilig å sitte ute på terrassen. Hvitvinen var det heller ingen ting i veien med.

Mange av våre kunder kombinerer et opphod i Lucca med en tur til Cinque Terre. Vi anbefaler å ta toget fra Lucca. Det går fint å gå mellom alle de 5 byene på en dag. Går man i normalt tempo tar det ca. 5 timer. De 5 byene ligger som fargeklatter, inneklemt i bratte fjellsider og i små viker, rett ned i det azurfargede middelhavet. Her kan man gå langs en kyststi fra by til by, oppleve vakker natur og koselige pitoreske landsbyer. Byene ligger på Unescos´ verdensarvliste.



21. mai 2010

Sykkeltur i Lucca

Liker du bratte stigninger. Er du begeistret for det toskanske landskapet, og det å kunne sykle gjennom pitoreske små byer? Da kan vi anbefale en sykkeltur i åsene rundt Lucca. En av våre sykkelturer går opp en bratt svingete vakker åsside, der vi til slutt ankommer landsbyen Matraia.
Her nyter vi panoramautsikt, fyller vannflasker og sykler videre langs åssiden forbi Tenuta di Valgiano, Tofori og Petrognano for så å kjøre ned mot Collodi. Fra Collodi kjører vi i retning Montecarlo. I den sjarmerende landsbyen Montecarlo er det velfortjent drikkepause, og kanskje en liten panini før vi tar fatt på siste etappe. Denne går ned den vakre åsiden forbi La Torre og ned til Porcari. Videre sykler vi tilbake til Lucca centrum. Hele turen er på ca 6 mil. Etter en dusj skal jeg love deg at det smaker godt med en skikkelig toscansk lunsj. Ønsker du å samle noen venner for å dra på sykkeltur med oss i Lucca eller i Chianti, tar du kontakt med Cecilie eller Knut Roar.

Se så mange valmuer mamma


I mai blomstrer valmuene her i Toscana. Finnes det noe vakrere enn en eng av valmuer?


17. mai 2010

17 mai i Lucca

Sånn kan man ha det når man feirer nasjonaldagen i Lucca i Toscana. Vi feiret med norske venner på ferie i Lucca. På bildet spiser vi middag etter en lang dag på stranden. Mai er en vakker måned i Toscana. Blomstringen er på sitt beste, og temperaturen er behaglig. Mai er den perfekte måned for å oppleve ildfluene om kveldene. Dette var et nytt og artig fenomen for våre gjester. Ildfluer minner om St. Hans-ormene, men disse flyr og er lette å fange. Barna tordde det var Tingeling fra Petter Pan.

Bildene er fra huset Colle 

14. mai 2010

Italiensk frokost














Det er ikke rart barn liker seg på ferie i Toscana. Her spiser Martine frokost på en bar i Lucca. Cornetto med sjokolade smaker godt. Italienerne spiser ofte frokost på bar. Den inntas stående og består av noe søtt etterfulgt av espresso. Når du er på ferie i Italia er det et must at du starter dagen på denne måten. Tar du frokosten stående, slik italienerne gjerne gjør, er prisen lavere enn om du setter deg ned.

13. mai 2010

Helt prima!

- Å, som vi koste oss! Fire flotte dager for fem i Lucca.


Vi var så heldig å få bo i villa Saccone, pittoresk og annerledes, et sted man ikke glemmer. Dagene startet med at "il padre" tok Fiaten fatt og kjørte den humpete og svingete landeveien til det lokale bakeriutsalget i Matraia. Etter en lang og deilig frokost var det ut på tur.



Hvor gikk turen? Tandemsykling på muren i Lucca, kultursjokk i Firenze, lunsj langs olie e vino stradaen, strandtur til Lido di Camaiore, shopping i via Fillungia, minst en stor gelato med chocolate, limone e fragole, pizza på veien hjem og pasta til kveldsmat. Vi rakk ikke alt på èn dag, men etter fire fine dager fikk vi med oss mange gode minner og opplevelser hjem.
Arrivideci! Hilsen, Sofie, Pernille, Preben, Per og Stine

12. mai 2010

Besøk på vingård i Toscana

Fattoria Maionchi i Lucca.
Her er en gruppe på besøk hos Fattoria Maionchi i Lucca. De er kjent for å produserer gode rødviner og nydelig olivenolje. Gården er sjarmerende med rustikke bygninger omkranset av vinranker, og en frodig hage med frukttrær og en aromatisk urtehage. Det er en hyggelig opplevelse å besøke en vingård og lære litt om prosessen rundt produksjon av deres vin og olje. En blir lett facinert over hvor stolte mange er over egene råvarer, tradisjoner og deres håntering av druene. Fattoria Maionchi har også en god trattoria der man kan spise god toscansk mat. Etterpå kan man sette seg i skyggen av et fikentre, trekke inn duften av lavendel, skue utover vinrankene og kjenne på det gode livet i Toscana.

10. mai 2010

Stemning fra Lucca mandag 10 mai.


Lucca er etter vår mening en av de mest spennende byene i Toscana. Vi bor kun noen km fra Lucca sentrum. I dag ble det tid til en lunsj i Lucca etter å ha tatt farvel til en gruppe vi har hatt på besøk fra Norge. Her er noen stemningsbilder fra bylivet.

Piazza San Michele er et must når du besøker Lucca. Her er det flere barer og cafeer, og Luccas fasjonable handlegate Via Fillungo ligger rett ved. Her ligger lokale små butikker tett i tett i trange brosteinsgater.